Monitoring internetu i automatyzacja obsługi klienta
Wielojęzyczne boty zwiększają zadowolenie klientów nawet o 24 proc. Z botami SentiOne porozmawiamy już w dziewięciu językach
Polski SentiOne w ramach rozwijania możliwości automatyzacji obsługi klienta uruchomił funkcję Multilanguage i dodał do niej cztery nowe języki, którymi mogą porozumiewać się ich boty – włoski, francuski, portugalski i niderlandzki. Dzięki technologii NLU (Natural Language Understanding) potrafią rozpoznać język, jakim mówi użytkownik, i nie gubią się nawet jeśli zmieni go podczas rozmowy. To funkcja szczególnie przydatna dla branż związanych z turystyką, a zagraniczne przykłady pokazują, że jej wykorzystanie może korzystnie wpłynąć również na satysfakcję klientów.
2023-07-11, 12:46
Polska odpowiedź na ChatGPT - technologia SentiOne przyspiesza tworzenie botów z 3 dni do 3 godzin dzięki własnej generatywnej sztucznej inteligencji
Polski SentiOne uruchamia zapowiadaną na początku roku polską odpowiedź na ChatGPT - generatywną sztuczną inteligencję, która wypowiada się w naturalny, swobodny sposób, jest godna zaufania, nie podaje niesprawdzonych informacji i jest możliwa do wykorzystania w biznesie. SentiOne zaprasza do współpracy firmy, które są zainteresowane przetestowaniem nowego rozwiązania. Dzięki automatyzacji czas budowy bota uległ skróceniu o 90 proc.
2023-05-29, 10:54
Coraz więcej firm korzysta ze sztucznej inteligencji do obsługi klienta. ⅓ wszystkich rozmów na ten temat dotyczy chatbota Biedronki
Tematyka sztucznej inteligencji oraz voicebotów i chatbotów budzi spore zainteresowanie polskich Internautów, jak wynika z danych SentiOne. W 2021 r. dużo dyskutowali na ten temat przy okazji uruchamiania wirtualnych asystentów przez kolejne firmy - a tych było sporo. Największą popularnością cieszył się chatbot Biedronki, którego dotyczyło aż 35 proc. rozmów. Nic dziwnego, że firmy sięgają po takie rozwiązania - boty wiele spraw potrafią załatwić samodzielnie i skrócić czas połączenia z infolinią nawet o 20 proc.
2021-12-21, 11:03
Za 4 lata asystentów głosowych AI będzie więcej, niż ludności świata. Liderem globalnego rynku jest polski SentiOne - komentarz ekspercki i trendy na temat sztucznej inteligencji podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego
Zdaniem ekspertów pandemia przyspieszyła rewolucję cyfrową o 7 lat, a wartość globalnego rynku sztucznej inteligencji do 2025 r. wzrośnie do 190 mld dolarów. Polski SentiOne jest obecnie liderem na światowym rynku AI pod względem rozumienia języka naturalnego. Sztuczna inteligencja najczęściej jest wykorzystywana do analizy danych oraz automatyzacji obsługi klienta. InfoNina, bot AliorBanku stworzony przez SentiOne, jest w stanie całkowicie samodzielnie obsłużyć już co 10. sprawę, z którą dzwonią klienci.
2021-09-21, 13:08
W pandemii liczba połączeń na infolinie wzrosła aż o 80 proc. Pomóc mogą boty
W polskich centrach telefonicznych pracuje nawet 25 tys. konsultantów, a rynek call center w Polsce jest wart ponad miliard złotych. Trudno się dziwić - rozmowa telefoniczna to nadal bardzo popularny sposób załatwiania spraw przez polskich klientów. W czasie pandemii liczba połączeń na infolinie bankowe wzrosła nawet do 200 proc. dziennie. Pomocą dla przeciążonych konsultantów mogą służyć voiceboty, które są w stanie odebrać nawet 600 połączeń w ciągu sekundy.
2021-05-06, 12:28
Boty są w stanie obsłużyć do 40 proc. klientów
W nowej rzeczywistości zdalne kanały kontaktu takie jak call center czy chat na stronie i w social media stały się dla większości firm kluczowym elementem obsługi klientów. Coraz więcej decyduje się na zatrudnienie do tego celu botów, które są w stanie obsłużyć nawet 40 proc. zapytań klientów. Zaufanie konsumentów do tego typu rozwiązań rośnie - w najbliższych latach prawdopodobnie już 70 proc. zamiast osobistego załatwiania spraw wybierze kontakt ze sztuczną inteligencją. Jednym z przykładów jest Alior Bank, który w lutym br. wprowadził dla swoich klientów voicebota – InfoNinę.
2021-03-31, 09:19